Foto: Jostein Henriksen

Lykken er en LP-plate

I serien «Lykken er» presenterer Tilslaget ulike aspekter rundt fluefisket, som er med på å gjøre aktiviteten til noe mer enn bare en hobby.

Lykke kan av og til oppstå i form av bølger gjennom luften som ledes inn i øremuslingen. I kombinasjon med surring av kommende sesongs #20-mygg er dette ofte en suksess, spesielt når de kommer fra en LP-plate.

Det er ettermiddag og middagen fordøyes. Sistefødte setter på nyheter fra landet «down under», eller rettere sagt, Love Island Australia, og det er da far ser sitt snitt til å gå i dekning. På et rom fylt med bøker om fluefiske og entomologi står det en litt for moderne platespiller paret med en utdatert Bang Olufson-forsterker og ditto høyttalere.

Av og til står det en kald IPA på bordet. Fastklemt til kloa sitter en naken #20 krok og venter på CDC, kapok og litt flash. Bob Dylan synger om bokseren Rubin «Hurricane» Carter samtidig som bindetråden former noe som kan bli helt avgjørende på fjellet i juni.

Undertegnede nærmer seg et halvt århundre. Gjennom årene har jeg opplevd ul...

FÖR ATT LÄSA DENNA ARTIKEL MÅSTE DU PRENUMERERA PÅ UPSTRMS+.

Du kan prova i EN MÅNAD för 5 KRONOR.

UPSTRMS+ kostar endast 49 kronor per månad. Eller så kan du stödja oberoende journalistik och köpa paketet som även inkluderar Skandinaviens finaste pappersmagasin. Du väljer.

Gå hit för att se olika alternativ, eller logga in här om du redan är prenumerant.

Vårt digitala abonnemang kostar mindre än en fancy kopp kaffe per månad och ger dig tillgång till alla nya artiklar och en rikhaltig arkiv om flugfiske och flugfiskekultur.

Har du inget konto? Skapa ett konto helt gratis här.

Genom att använda 1-stegsregistrering eller genom att skapa ett konto samtycker du till Oppstrøms AS sekretesspolicy.