Tilslaget med døtre og det nye hjertebarnet. // Foto: Karin Tanderø Schaug

Lykken er en fishmobil

I serien «Lykken er» presenterer Tilslaget ulike aspekter rundt fluefisket, som er med på å gjøre aktiviteten til noe mer enn bare en hobby.

Aristoteles var av den oppfatning at «nytelsen alltid er kortvarig, mens lykken er noe som utfolder seg gjennom hele livet. (1) Å fange en ørret går under fanen nytelse. En kortvarig gledesrus med en tidsbegrenset varighet etter at prikkefanten enten er gjenutsatt eller kakket. Dermed vil ørretfanging alene aldri oppnå alle kriteria for lykke. Vi trenger mer fyll og substans (2) Et nytt virus, nedstenging, munnbind og tretrinnsraketter i form av vaksiner kan i noen tilfeller ende opp i en 20 år gammel dieseldrevet fishmobil med hevetak. 

Du tar en fiskegal brannmann som aldri har interessert seg for biler, laster ned Finn.no på mobilen, stenger ned Norge og minner mannen på at han alltid har hatt en romantisk ide om at dette fremkomstmiddelet er den ultimate fiskebilen. Resultatet er kjøp av en Volkswagen Multivan fra 2003 med original Westfalia-innredning.&nbs...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.