Laksefiske som småbarnsforeldre og nytt om sjøørretdokumentar

Hele to nye episoder av Bakevjen er tilgjengelig for lydhungrige lyttere, etter det som var en litt treg start på «Bakevjen-året» 2022.

Bakevjen er tilbake med en høyst relevant guide til laksefiskende småbarnsforeldre, samt med gloheite nyheter om det som er i ferd med å etablere seg som en myteomspunnen sjøørretdokumentar.

Litt treg start (for oss alle)

bakevjen småbarnsforeldre sjøørretdokumentar
Grisedeilig med trilletur. // Foto: Privat

Sent i 2021 annonserte vi et samarbeid med Searun. Hensikten var å gi mer spalteplass til viktig laksejournalistikk.

Som en del av dette skulle vi også lage saker på alle nye episoder av Bakevjaen, podcasten der nettopp forvaltning av laks og sjøørret er et tungt fokusområde.

Lansering av årets første episode gikk dog ikke i lynets hastighet, av helt opplagte grunner. Og når Bjørnar endelig tok kontakt, lå undertegnede brakk med en kombinasjon av covid og deadline på vårutgaven av Oppstrøms på papir.

Nå er vi derimot oppe igjen og nikker.

Pappaperm kombinert med laksesesong

Tiden tikker gledelig mot ny fiskesesong, men noe bekymrer panelet i Bakevjen. Bjørnar er i pappaperm og Ørjan har også et avkom han må passe på i de kommende fiskemånedene.

– Kan dette kombineres? Er fiskenanny, rosiner i bæremeisen og betaling av besteforeldre innafor? Realitet har slått ned i panelet. Fiskesesongen nærmer seg, men begge har avkom som må også trenger tilsyn, forteller Bjørnar Neteland til Oppstrøms.

Blir både Ørjan og Bjørnar en av de som ikke ser snurten av anadrome fisker fra barnet er født til langt uti tjueårene, eller finner de gode løsninger på «problemet»?

Hør den første episoden her:

Etterlengtet oppdatering i miniserie

I årets første episode snakket duoen litt om starten på det som lenge har vært en snakkis, nemlig sjøørretdokumentaren. Nå går de mer i dybden.

Hvorfor begynte egentlig Bjørnar og Anders med dette prosjektet? Hva var hensikten? Hvorfor har det tatt så lang tid og NÅR KOMMER DEN EGENTLIG?

– Filmen har vært work in progress siden jeg la skiene på hyllen i 2019. Dugnadsbasert dokuprosjekt tar tid, men nå er det det endelig et mål i sikte. Siste intervju med Sjømat Norge ble faktisk gjennomført for noen uker siden, så nå drar det seg til. Spennende tider, påpeker Bjørnar.

Sjøørretdokumentaren får nå en egen miniserie i Bakevjen, og mer om dette får du vite i episode 2, som altså også ligger ute:

Man finner Bakevjen på de fleste podcast-plattformer. Mer info finnes også på Searuns hjemmesider.

nb_NO