Tommy Josefsen med én av mange ørreter fra New Zealand. // Foto: Joakim Andreassen

Klart for miniserie om ørret på andre siden av kloden

Oppstrøms eget prosjekt nærmer seg lansering.

Som nevnt tidligere var en liten delegasjon bestående av en rutinert NZ-traver, en nordnorsk mester i bannskap, og en Oppstrøms-fotograf var på New Zealand tidligere i år. Det er nå straks tid for å la episodene spise båndbredde fra skandinaviske fluefiskere.

Bygget historien i klipperommet

Redigering er gjort av André Pedersen, tidligere kjent for sine filmer fra nettopp New Zealand og indre sørland. Han har med andre ord brukt deler av sommeren på å klippe sammen stoffet som ble filmet av Oppstrøms-fotograf; Joakim Andreassen. I tillegg til et og annet mobilklipp fra Tommy Josefsen.

Hovedpersonene: Turisten (Tommy Josefsen) til venstre. Den “lokale” varianten (André Pedersen) til høyre. // Foto: Joakim Andreassen

– Vi hadde ingen konkret plan om kronologi i forkant, da dette i all hovedsak skulle være en ferie. Men når man har med en fyr som tidvis er mer opptatt av å stå bak kamera enn å fiske, så blir det jo fort litt materiale likevel. Jeg fikk alt det som var filmet i etterkant av turen, og sammen hugget vi ut en rød tråd som jeg kunne bygge videre på i klippen, forteller Pedersen.

Han legger til at han tror resultatet har blitt noe som folk kan verdsette.

Lite ørretporno, mer historie

– Det har i alt blitt fire episoder ut av alt råmaterialet. Hovedsaklig delt inn i ulike elvetyper man finner på New Zealand. Joakim er ikke spesielt glad i å bære med seg stativ på tur, og har et litt anstrengt forhold slowmotion, så episodene har mer et slags dokupreg over seg. Dagens stereotypiske saktefilm er tilnærmet fraværende, og stilen er kanskje litt uhøvlet og Gonzo-aktig. Vi vektlegger heller historien, sier Pedersen.

Foto: André Pedersen

Soundtracket er levert av Ruby Red & The Moonshine Brothers. I følge Setesdalswiki tar de countrysjangeren på blodig, amerikansk alvor, samtidig som de tilfører den en slags sørlandsk naivitet. Som seg hør og bør når klippen er gjort i agders svar på delstaten Texas.

– Vi kjører ut første episode i slutten av neste uke, og følger på med øvrige episoder i kommende uker, avslutter Pedersen.

Musikk i teaser: Stian Ausland Omdal

nb_NO