Foto: JOAKIM ANDREASSEN

Itku

«Itku» er et gammelt navn fra et glemt språk, på et sted der sola ikke skinner. 

Vi dro dit fordi vi hadde hørt om en stor sjø-ørret som var tatt der året før. Været var flott, og det var varmt ute i sola, mer svalt inne, da vi kjøpte fiskekortet. Bror og søster og en liten fin border collie-tispe og oss i stua på våningshuset på gården, mellom låven og elva. Hyggelige folk og fin hund. Vi er ved utløpet, og jeg spør om hvordan det er lengre opp. Der er de samer, sier gutten. Er vi ikke alle det, spør jeg, og får en latter fra min fisker-venn. Men der er dem stolt av det, sier gutten.

Det er et nydelig strekk av elva. Svinger seg nedover mot brua i sentrum av det lille tettstedet. Det står en stor sjø-ørret i kulpen under brua...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.