Serhiy to dager før krigen.

I et bomberom i Ukraina: Rapport fra en fluefisker

Serhiy Babenko bor i Kyiv og har fisket med flue i åtte år. Livet hans kan deles i to, sier han: Før og etter at Putin invaderte landert hans.

De færreste skandinaver tenker på Ukraina som en fluefiske-destinasjon, men sannheten er at landet er fullt av vann. Ser du på et kart over Ukraina, vil du se at landet er delt i to av den enorme Dnipro, Europas fjerde lengste elv, som har sin kilde i Valdajhøydene i Russland og renner gjennom Russland og Hviterussland før den kommer til Ukraina og tømmes i Svartehavet.

I tillegg har du store elver som Dnestr, Søndre Buh, Donets og Desna. Landet huser i alt 23.000 elver og rundt 4000 innsjøer. Vanlige arter er abbor, gjedde, gjørs og karpe.

Tobarnspappaen fra Kyiv som liker å fiske med store fluer

Det er her tobarnspappa Serhiy Babenko begynte å fiske. For åtte år siden tok han opp fluestanga, og etterhvert begynte han å vinne ukrainske casting-konkurranser. Da tysk/ukrainske Arctic Silver-ambassadør Alex Redhat ble spurt om potensielle ukrain...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.