Forsiden på Oppstrøms #8 papirmagasin
Foto: Kristoffer Marchi

Historien bak forsiden: Oppstrøms #8

Det blir ikke ordentlig fellesferie uten en sommerutgave med et skikkelig sommerbilde, gjør det vel? Her kan du lese deg opp om hva vi har tenkt om valg av bilde på den andre utgaven i vår tredje årgang.

Forsiden av sommerutgaven (#8) på Oppstrøms sitt papirmagasin prydes denne gang av et bilde fra en fotograf som var en av våre aller første bidragsytere.

Kristoffer Marchi ble portrettert i vår andre utgave, og den svenske fotografen har en meget distinkt stil som skiller seg ut i mengden. Samtidig som han holder en lav profil til reklame-/motefotograf å være, med blant annet skjult konto på Instagram. Det eneste stedet man faktisk kan ta en nærmere titt på bildene hans, er her.

Kristoffer Marchi. // Foto: Kristian Christiansen

Kan det bli mer sommer enn dette?

Det er mange ting som gir sommerassosiasjoner. Hvorvidt man forbinder sommerferie med tur til Dyreparken i Kristiansand, Legoland i Danmark, charter på Mallorca, eller bobilferie på Høga kusten er selvsagt individuelt.

Likevel: Det å sitte bedagelig anlagt utenfor en rød svensk stuga kan antakeligvis assosieres med sommer enten man har gjort det eller ikke.

Liker du forsiden på papirmagasinet og har lyst til å se mer av Oppstrøms #8? Hvis du ikke allerede er abonnent kan du bli det her. Du får da tilsendt vårutgaven straks. Eller du kan kjøpe et gavekort til en heldig venn.

(Saken fortsetter med våre egne tanker om valg av forsiden under bildet)

Forsiden på Oppstrøms #8 papirmagasin

Tanker om coverbildet på årets andre papirmagasin:

Jørgen Platou Willumsen

«Da vi ga ut vårt andre nummer, hadde vi med en fotograf som på en helt egen måte fanget den skandinaviske stemningen i og rundt vann og elv. Kristoffer Marchis coverfoto får meg til å lengte etter sommer selv om kalenderen viser juli.

Det eneste som avslører årstallet i bilde er Gore-Tex-vaderne som henger til tørk. Det skal sies at jeg er en sucker for nostalgi, og varmen og tidløsheten som ligger i dette fotografiet setter en perfekt stemning for vår åttende utgave og årets sommernummer.»

– Jørgen Platou Willumsen, AD


Jostein Henriksen

«Asle Toje har en interessant teori. Skandinavia er et av områdene i verden som har taklet moderniteten aller best. Grunnleggende rettigheter og friheter har blitt vunnet uten å vekke veldig store reaksjonære krefter. Toje tror hemmeligheten bak Skandinavias suksess er hyttene våre. Mens moderne reformer har vasket over byene, har vi hele tiden hatt muligheten til å trekke oss tilbake til noe førmoderne på hytta. Vi har kunnet ta en pause fra moderniseringen.

Jeg vet ikke om teorien stemmer, men synes den er veldig fin. Det er i alle fall lite som er mer skandinavisk enn hytteliv, og denne forsiden er den mest distinkte skandinaviske vi har hatt. Perfekt for et magasin med «skandinavisk fluefiske» som undertittel.»

– Jostein Henriksen, redaktør


Joakim Andreassen

«Jeg vokste opp med ferier i indre strøk av Agder, der vi hvert år leide en rød liten hytte som lå perfekt til ved et vann med ørret. Hver morgen når det var fint vær (og det var nesten alltid fint vær), spiste vi frokost ute. Cultura i glasset, Hapå på brødskiven og selvplukkede markjordbær ved siden av. Det var et deilig liv, som la grunnlaget for sommerminner som står like sterkt den dag i dag.

Hytta på dette bildet er nesten prikk lik hytta jeg vokste opp med. Spartansk, nesten primitiv. Men med masse sjel. Noe som fanges på en utmerket måte her. På Oppstrøms #8 har vi valgt den forsiden vi egentlig hadde lyst til å kjøre på samme utgivelse som da vi intervjuet Marchi. Da tenkte vi derimot at den var for radikal og ikke «fluefiskete nok». Nå har vi kommet dithen at vi er mer etablerte. Eventuelt gir mer faen i hva folk synes. Velg den du vil.»

– Joakim Andreassen, fotoredaktør


Tegn ditt abonnement på Oppstrøms eller kjøp gavekort nå: