Håpet i Vosso

To eks-alpinister ikledt røde Regatta-redningsvester, sitter i en robåt. Den strie elva de prøver å krysse huset engang en av verdens mest sagnomsuste laksestammer, men kollapset på 80-tallet. Så skjer noe de ikke hadde turt å drømme om.

Jeg har fisket i elv med flue etter laks i et halvt tiår. Antallet døgn langs bredden har rundet 25, men jeg fortsetter å lande i snitt én laks i året. Jo, jeg får noen tert og sjø-ørreter også. Jeg søker tilstedeværelsen i elva, øvelsen med å presentere flua med varierende overheng av kantvegetasjon. Stuntvading på flom, forbi trær som en gang stod på stødig grunn som elva har vasket bort, hengende ut over og ned i strømmen. Jeg tillater meg å banne over sunrayen som har lagd et spindelvev av fortommen i krattet bak meg. Forbanner egne ferdigheter og snur blikket innover.  «Det er slik det skal være. Dette er gode skjulested for fisk og det er karakterbyggende». Gi meg strekk på lina og et femten sekunders jevnt, buet sveip gjennom en treigstrøm, helt inn til under overhenget. Femten sekunder er alt jeg trenger. 

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.