Fotografen: Sondre Forsell

Ikke alle som fotograferer fluefiske er fluefiskere. For surfefotografen og villmarksmannen Sondre Forsell er det ikke fisket, men det visuelle som betyr mest.

Helt siden Forsell var tenåring har han holdt på med video og foto i større eller mindre grad. Det hele startet da han var konfirmant. - Jeg brukte store deler av pengene jeg fikk på et videokamera med mini DV-kassetter. På den tiden filmet jeg mye skating med kamerater.

Preget av ulike faser

Etter hvert sluttet han med rullebrett for kun å fokusere på musikk. Han er trommeslager, og resten av pengene han fikk til konfirmasjonen gikk til innkjøp av nytt trommesett. - I denne perioden vil jeg si jeg nesten ikke tok i et kamera. Jeg startet også med surfing noenlunde samtidig og ble helt hekta. Men etter mye jobbing fikk jeg en kjekk sum med feriepenger, og skaffet meg etter hvert et fullformatkamera med både foto og filmfunksjon. Dette gjorde han hovedsaklig fordi han kjente på behovet for å dokumentere hvor kaldt og bittert det er å surfe i Norge. - Samtidig begynte ting gradvis å skjære seg med bandene jeg spilte i. Noen flyttet, noen ble uenige. Det var typiske bandproblemer. Jeg startet da å fokusere mer på foto, og et av de største ønskene var å vise folk i verden hvor dedikerte surfere i Norden var. Han ønsket å vise at surfing er ikke bare dreier seg om boardshorts i varme land.

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.