Fotografen: Sondre Forsell

Ikke alle som fotograferer fluefiske er fluefiskere. For surfefotografen og villmarksmannen Sondre Forsell er det ikke fisket, men det visuelle som betyr mest.

Helt siden Forsell var tenåring har han holdt på med video og foto i større eller mindre grad. Det hele startet da han var konfirmant. - Jeg brukte store deler av pengene jeg fikk på et videokamera med mini DV-kassetter. På den tiden filmet jeg mye skating med kamerater.

Preget av ulike faser

Etter hvert sluttet han med rullebrett for kun å fokusere på musikk. Han er trommeslager, og resten av pengene han fikk til konfirmasjonen gikk til innkjøp av nytt trommesett. - I denne perioden vil jeg si jeg nesten ikke tok i et kamera. Jeg startet også med surfing noenlunde samtidig og ble helt hekta. Men etter mye jobbing fikk jeg en kjekk sum med feriepenger, og skaffet meg etter hvert et fullformatkamera med både foto og filmfunksjon. Dette gjorde han hovedsaklig fordi han kjente på behovet for å dokumentere hvor kaldt og bittert det er å surfe i Norge. - Samtidig begynte ting gradvis å skjære seg med bandene jeg spilte i. Noen flyttet, noen ble uenige. Det var typiske bandproblemer. Jeg startet da å fokusere mer på foto, og et av de største ønskene var å vise folk i verden hvor dedikerte surfere i Norden var. Han ønsket å vise at surfing er ikke bare dreier seg om boardshorts i varme land.

FÖR ATT LÄSA DENNA ARTIKEL MÅSTE DU PRENUMERERA PÅ UPSTRMS+.

Du kan prova i EN MÅNAD för 5 KRONOR.

UPSTRMS+ kostar endast 49 kronor per månad. Eller så kan du stödja oberoende journalistik och köpa paketet som även inkluderar Skandinaviens finaste pappersmagasin. Du väljer.

Gå hit för att se olika alternativ, eller logga in här om du redan är prenumerant.

Vårt digitala abonnemang kostar mindre än en fancy kopp kaffe per månad och ger dig tillgång till alla nya artiklar och en rikhaltig arkiv om flugfiske och flugfiskekultur.

Har du inget konto? Skapa ett konto helt gratis här.

Genom att använda 1-stegsregistrering eller genom att skapa ett konto samtycker du till Oppstrøms AS sekretesspolicy.