Fluefisketyper

Arketype? // Foto: Erlend Welde

La oss stikke fingeren i jorda og innrømme at fluefiske er en sær aktivitet. Med sære karakterer.

Tekst: Erlend Welde // Foto: Joakim Andreassen

Om du ikke føler for å drive selvransakelse, så bare spør omgivelsene dine, eller ta en titt på dine fiskervenner. Hvorvidt det er aktiviteten vi driver med som påvirker oss til å bli særinger, eller om vi søkte til fluefiske fordi vi var noen raringer i utgangspunktet er ikke godt å si. Men la oss i alle fall slå fast at vi ikke er A4-mennesker.

Gjennom et århundre med fluefiskelitteratur har våre særtrekk blitt beskrevet på papir. To stereotyper går igjen: Den tweedkledde adelsmannen og den klassiske fiskebomsen. Denne saken ble i utgangspunktet laget for Vak #5 i 2014, og i 2021 kan fluefiskere fremdeles deles inn i flere kategorier enn dette.

Her er oversikten over noen av de særeste typene man kan møte langs elver og vann i kommende sesonger.

(saken fortsetter)

For å lese denne saken må du abonnere på Print + digital eller Digital.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

Det billigste abonnementet vårt koster det samme som en kaffekopp i måneden, og som abonnent støtter du også produksjon av viktig journalistikk om villaksen.

Du kan også støtte arbeidet vårt ved å vippse oss et valgfritt beløp. Alle bidrag over 1000,- premieres med at vi sender deg en gave i posten. Søk oss opp/bruk Vipps-nummer #718176 i appen, eller scan QR-koden under.

nb_NO