Arketype? // Foto: Erlend Welde

Fluefisketyper

La oss stikke fingeren i jorda og innrømme at fluefiske er en sær aktivitet. Med sære karakterer.

Tekst: Erlend Welde // Foto: Joakim Andreassen

Om du ikke føler for å drive selvransakelse, så bare spør omgivelsene dine, eller ta en titt på dine fiskervenner. Hvorvidt det er aktiviteten vi driver med som påvirker oss til å bli særinger, eller om vi søkte til fluefiske fordi vi var noen raringer i utgangspunktet er ikke godt å si. Men la oss i alle fall slå fast at vi ikke er A4-mennesker.

Gjennom et århundre med fluefiskelitteratur har våre særtrekk blitt beskrevet på papir. To stereotyper går igjen: Den tweedkledde adelsmannen og den klassiske fiskebomsen. Denne saken ble i utgangspunktet laget for Vak #5 i 2014, og i 2021 kan fluefiskere fremdeles deles inn i flere kategorier enn dette.

Her er oversikten over noen av de særeste typene man kan møte langs elver og vann i kommende sesonger.

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.