Arketype? // Foto: Erlend Welde

Fluefisketyper

La oss stikke fingeren i jorda og innrømme at fluefiske er en sær aktivitet. Med sære karakterer.

Tekst: Erlend Welde // Foto: Joakim Andreassen

Om du ikke føler for å drive selvransakelse, så bare spør omgivelsene dine, eller ta en titt på dine fiskervenner. Hvorvidt det er aktiviteten vi driver med som påvirker oss til å bli særinger, eller om vi søkte til fluefiske fordi vi var noen raringer i utgangspunktet er ikke godt å si. Men la oss i alle fall slå fast at vi ikke er A4-mennesker.

Gjennom et århundre med fluefiskelitteratur har våre særtrekk blitt beskrevet på papir. To stereotyper går igjen: Den tweedkledde adelsmannen og den klassiske fiskebomsen. Denne saken ble i utgangspunktet laget for Vak #5 i 2014, og i 2021 kan fluefiskere fremdeles deles inn i flere kategorier enn dette.

Her er oversikten over noen av de særeste typene man kan møte langs elver og vann i kommende sesonger.

FÖR ATT LÄSA DENNA ARTIKEL MÅSTE DU PRENUMERERA PÅ UPSTRMS+.

Du kan prova i EN MÅNAD för 5 KRONOR.

UPSTRMS+ kostar endast 49 kronor per månad. Eller så kan du stödja oberoende journalistik och köpa paketet som även inkluderar Skandinaviens finaste pappersmagasin. Du väljer.

Gå hit för att se olika alternativ, eller logga in här om du redan är prenumerant.

Vårt digitala abonnemang kostar mindre än en fancy kopp kaffe per månad och ger dig tillgång till alla nya artiklar och en rikhaltig arkiv om flugfiske och flugfiskekultur.

Har du inget konto? Skapa ett konto helt gratis här.

Genom att använda 1-stegsregistrering eller genom att skapa ett konto samtycker du till Oppstrøms AS sekretesspolicy.