Dette er «Knut». // Foto: Privat
Dette er «Knut». // Foto: Privat

Flinke folk

Fluefiskemiljøet er nådeløst. Så fremt man ikke lever i sin egen ignorante boble, må man levere. Da hjelper det å ha «Knut(er)».

Det finnes enorme mengder uskrevne regler i fluefiske - og en drøss med krav. På veien til opplysthet står man i fare for å bli både sur, utålmodig, selvbevisst, klønete og forbanna.

Jeg har fiska mye alene. Prøvd og feila. I alle fall med flue. Hatt mange fine turer med venner og familie, for all del, men de fisker stort sett med sluk.

Så i stedet for at noen har gitt meg tips og korreksjoner, har jeg i lang tid innsett mine egne begrensninger. I den forbindelse skapte jeg noen leveregler (for fluefiske, siden disse i svært lite omfang kan overføres til dagliglivet):

#1:

«Ha alltid vinden i ryggen». Vind i trynet fører til knuter på fortommen. Gitt at fortommen i det hele tatt er villig til å la seg frakte mot vannet. Den vil helst opp i et tre. Noen påstar at vinden frakter med seg mat, og at man derfor må stå i den enden av vannet vinden blåser mot. Bare tull, ta med niste, det går fint.

...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.