Dette er «Knut». // Foto: Privat
Dette er «Knut». // Foto: Privat

Flinke folk

Fluefiskemiljøet er nådeløst. Så fremt man ikke lever i sin egen ignorante boble, må man levere. Da hjelper det å ha «Knut(er)».

Det finnes enorme mengder uskrevne regler i fluefiske - og en drøss med krav. På veien til opplysthet står man i fare for å bli både sur, utålmodig, selvbevisst, klønete og forbanna.

Jeg har fiska mye alene. Prøvd og feila. I alle fall med flue. Hatt mange fine turer med venner og familie, for all del, men de fisker stort sett med sluk.

Så i stedet for at noen har gitt meg tips og korreksjoner, har jeg i lang tid innsett mine egne begrensninger. I den forbindelse skapte jeg noen leveregler (for fluefiske, siden disse i svært lite omfang kan overføres til dagliglivet):

#1:

«Ha alltid vinden i ryggen». Vind i trynet fører til knuter på fortommen. Gitt at fortommen i det hele tatt er villig til å la seg frakte mot vannet. Den vil helst opp i et tre. Noen påstar at vinden frakter med seg mat, og at man derfor må stå i den enden av vannet vinden blåser mot. Bare tull, ta med niste, det går fint.

...

FÖR ATT LÄSA DENNA ARTIKEL MÅSTE DU PRENUMERERA PÅ UPSTRMS+.

Du kan prova i EN MÅNAD för 5 KRONOR.

UPSTRMS+ kostar endast 49 kronor per månad. Eller så kan du stödja oberoende journalistik och köpa paketet som även inkluderar Skandinaviens finaste pappersmagasin. Du väljer.

Gå hit för att se olika alternativ, eller logga in här om du redan är prenumerant.

Vårt digitala abonnemang kostar mindre än en fancy kopp kaffe per månad och ger dig tillgång till alla nya artiklar och en rikhaltig arkiv om flugfiske och flugfiskekultur.

Har du inget konto? Skapa ett konto helt gratis här.

Genom att använda 1-stegsregistrering eller genom att skapa ett konto samtycker du till Oppstrøms AS sekretesspolicy.