Fiskesesongen 2022 – Del 2

Femten fluefiskere forteller om det viktigste man gjør i fluefiske bortsett fra å fiske: Å planlegge sesongen. Her er de siste åtte.

Fluefiske er som sex. Noen ganger er jakten like spennende som selve akten. Det gjelder med andre ord å planlegge fiskesesongen. Bygge opp forventningene. Rigge det slik at noe står på spill når du sitter i bilen. Slik at det sitrer i magen når drikker Triple K-kaffe og sjekker Yr på mobilen.

«Lovers, poets, religious madmen, and anglers seem to me to have this in common», skriver Ted Leeson i The Habit of Rivers, «they live for the impassioned anticipation of an uncertain thing». Han er inne på noe.

Sesongen 2022 er såvidt i gang, i alle fall sør for Dovre, og redaksjonslokalene til Oppstrøms er nå fulle av sneller som pusses, kart som studeres, liner som smøres og stenger som veives fram og tilbake for å sjekke om de har feelingen de hadde i fjor.

For å hente inspirasjon til videre planlegging har vi snakket med en broket gjeng fluefiskere. Om deres tanker rundt det som...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.