Fiskesesongen 2022 – Del 2

Femten fluefiskere forteller om det viktigste man gjør i fluefiske bortsett fra å fiske: Å planlegge sesongen. Her er de siste åtte.

Fluefiske er som sex. Noen ganger er jakten like spennende som selve akten. Det gjelder med andre ord å planlegge fiskesesongen. Bygge opp forventningene. Rigge det slik at noe står på spill når du sitter i bilen. Slik at det sitrer i magen når drikker Triple K-kaffe og sjekker Yr på mobilen.

«Lovers, poets, religious madmen, and anglers seem to me to have this in common», skriver Ted Leeson i The Habit of Rivers, «they live for the impassioned anticipation of an uncertain thing». Han er inne på noe.

Sesongen 2022 er såvidt i gang, i alle fall sør for Dovre, og redaksjonslokalene til Oppstrøms er nå fulle av sneller som pusses, kart som studeres, liner som smøres og stenger som veives fram og tilbake for å sjekke om de har feelingen de hadde i fjor.

For å hente inspirasjon til videre planlegging har vi snakket med en broket gjeng fluefiskere. Om deres tanker rundt det som kommer. Om planer, forhåpninger og om det som kanskje venter i enden av regnbuen.

Denne gang med Bjørnar Neteland, Lars Lenth, Håvard Vistnes, Lars Nilssen, Kristin Bøe, Knut Johan Ruud, Svein Røbergshagen og Rolf Voergaard.

(saken fortsetter)

For å lese denne saken må du abonnere på Print + digital eller Digital.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

Det billigste abonnementet vårt koster det samme som en kaffekopp i måneden, og som abonnent støtter du også produksjon av viktig journalistikk om villaksen.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.

nb_NO