Fisk bryr seg ikke om hvem du er

Jeg heter Emilie Björkman. Jeg er utdannet fiskeguide fra sportsfiskegymnaset (ja, det finnes sportsfiskegymnas i Sverige), kokk, og nå skogdriftstudent. Men først og fremst er jeg fluefisker.

Tekst: Emilie Bjørkman // Foto: Stefan Ågren

Det beste med fluefiske er at fisken ikke bryr seg om du er en velrenommert forsker eller jobber med å steke hamburgere. Det eneste som betyr noe er å presentere flua riktig for fisken. Jeg fisker mye med flue og kan egentlig ikke tenke meg noe som er bedre enn å tilbringe hvert mulige øyeblikk langs en elv. Det er alltid noe nytt å lære eller noe nytt å se. 

Virkeligheten

Du vet hvordan det funker. Før sesongen ser du for deg at du skal fange masse stor fisk i storslåtte destinasjoner verden over. Når sesongen nærmer seg slutten, ser du i virkeligheten tilbake på noen få småfisk, dårlig vær, og avlyste turer. Det er nå du begynner å stresse. Du vil ha én fisk. Sesongens fisk. Er det for mye å be om, spør du deg selv.

Forrige sesong var akkurat sånn. Jeg tilbrakte utallige timer langs elver, men endte opp med å miste eller skremme de store. Til slutt hadde jeg bare én tur igjen, og hvis jeg skulle få den ...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.