Fisk bryr seg ikke om hvem du er

Jeg heter Emilie Björkman. Jeg er utdannet fiskeguide fra sportsfiskegymnaset (ja, det finnes sportsfiskegymnas i Sverige), kokk, og nå skogdriftstudent. Men først og fremst er jeg fluefisker.

Tekst: Emilie Bjørkman // Foto: Stefan Ågren

Det beste med fluefiske er at fisken ikke bryr seg om du er en velrenommert forsker eller jobber med å steke hamburgere. Det eneste som betyr noe er å presentere flua riktig for fisken. Jeg fisker mye med flue og kan egentlig ikke tenke meg noe som er bedre enn å tilbringe hvert mulige øyeblikk langs en elv. Det er alltid noe nytt å lære eller noe nytt å se. 

Virkeligheten

Du vet hvordan det funker. Før sesongen ser du for deg at du skal fange masse stor fisk i storslåtte destinasjoner verden over. Når sesongen nærmer seg slutten, ser du i virkeligheten tilbake på noen få småfisk, dårlig vær, og avlyste turer. Det er nå du begynner å stresse. Du vil ha én fisk. Sesongens fisk. Er det for mye å be om, spør du deg selv.

Forrige sesong var akkurat sånn. Jeg tilbrakte utallige timer langs elver, men endte opp med å miste eller skremme de store. Til slutt hadde jeg bare én tur igjen, og hvis jeg skulle få den ...

FÖR ATT LÄSA DENNA ARTIKEL MÅSTE DU PRENUMERERA PÅ UPSTRMS+.

Du kan prova i EN MÅNAD för 5 KRONOR.

UPSTRMS+ kostar endast 49 kronor per månad. Eller så kan du stödja oberoende journalistik och köpa paketet som även inkluderar Skandinaviens finaste pappersmagasin. Du väljer.

Gå hit för att se olika alternativ, eller logga in här om du redan är prenumerant.

Vårt digitala abonnemang kostar mindre än en fancy kopp kaffe per månad och ger dig tillgång till alla nya artiklar och en rikhaltig arkiv om flugfiske och flugfiskekultur.

Har du inget konto? Skapa ett konto helt gratis här.

Genom att använda 1-stegsregistrering eller genom att skapa ett konto samtycker du till Oppstrøms AS sekretesspolicy.