Heaika Somby og Erik Somby Iversen. // Foto: Joakim Andreassen
Heaika Somby og Erik Somby Iversen. // Foto: Joakim Andreassen

Finnmark-duo fortsetter å fenge

Fetterne fra Porsanger hever redigeringa noen hakk og fortsetter leveransen av ekte vare i flere nye episoder med deilig kanokatastrofe.

Sent i januar omtalte vi Erik Somby Iversen og Heaika Somby i saken om genuin naturglede i samisk villmark. Selv om vi likte det gutta drev med, publiserte vi med en viss skepsis. Ville dette havne utenfor kresne fluefiskekrav?

Det gjorde det virkelig ikke, og saken ble den nest mest leste i januar. Fremdeles ligger den høyt på lista over mest leste saker til nå i år, og “High North Extreme Expeditions” ser dermed ut til å treffe svært bredt.

Har funnet sin form

Vi tok nylig turen innom den lille gjengen da de hadde en redigeringsseanse sammen hos Heaika. En hel langhelg var satt av til klipping av flere episoder frem mot det som skal ende opp på hele 10 totalt.

Mellom Grandiosa-esker, frokostblanding og tomme ølbokser i det som kunne minne litt om et tenårings-LAN-party, hadde det blitt produsert snutt etter snutt i et forrykende tempo.

Lan-party aka redigeringsrommet. // Foto: Joakim Andreassen

Etter å ha fått sett noen trivelige førpremierer, var det ikke vanskelig å se at gutta nå har funnet sin egen stil. Denne behersker de usedvanlig godt, og det hersker liten tvil om de både har et øye for redigering, musikkvalg og fine overganger.

– Jeg tror nesten vi har litt talent for dette. Uten at man skal skryte for mye selvsagt, flirer Heaika, mens Erik nikker noe ydmykt samtykkende.

Sprer seg i sosiale medier

Det var ikke bare hos Oppstrøms-leserne at filmene slo an. Tilbakemeldingene har mer eller mindre kun vært positive.

– Tilbakemeldingene fra folk tyder på at vi tilfører noe annet enn det man er vant med når det kommer til villmarksunderholdning. Det tror jeg kan stemme, sier Heaika.

I takt med spredning og nye abonnenter, har duoen nå også kommet seg på Instagram. Der fronter de villmarksopplevelsene sine og reklamerer for nye filmer. Dette skjer under @highnorth_nature , og gutta fortjener definitivt en “follow”.

Du finner alle de siste episodene i spillelisten under, og kanalen følger man her. Hvis du ikke fikk med deg saken om første episode, så finner du den her.

nb_NO