Vandrende storørret. // Foto: Børre K. Dervo

Er en død storørret på 11,2 kg en gladsak?

På torsdag i forrige uke tok garnfiskere en ørret på 11,2 kilo nord i Randsfjorden. NINA mener storørretforvaltningen har noe å gå på. Filmskaper Lars Nilssen er mer kategorisk.

VG publiserer i dag en sak om en storørret på 11,2 kg tatt med garn nord i Randsfjorden torsdag i forrige uke. Det tradisjonsrike garnfisket er i dag innskrenket til ti dager i august. Fiskerne tok ørreten rett ved utløpet til Dokka, Randsfjord-ørretens viktigeste gyteområde.

VGs dekker fangsten som en gladsak og spør om hvorvidt fisken vil fungere som et sjekketriks. Storørretens situasjon i Norge nevnes ikke med et ord.  

Økende bestander i 2 av 16 innsjøer

En NINA-rapport fra 2018 viste at storørretbestander kun har økt i to av seksten innsjøer i løpet av de siste årene. I sju av innsjøene er bestandsutviklingen stabil. Rapporten påpeker i...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.