#Nyetider eller history @ repeat?

Jeg har akkurat lest en bok. Papirbok. Det er en ny biografi om den svenske forfatteren Hans Lidman. Rekk opp hånda den som kjenner navnet. Ikke? Lidman var kanskje den mest kjente fluefiskeskribenten i Norden i perioden 1950 – 1975. De fleste bøkene hans ble oversatt til norsk, og han var vel så populær her som i hjemlandet. Jeg husker fortsatt at jeg satt i bilen til onkel Rolf som 13-åring, på veg til fjells mens jeg ikke kunne legge fra meg klassikeren «Det napper i Svartån» - ikke engang når vi stoppet på bensinstasjonen og det var utsikter til en is. Lidman var en av de første som fisket med flue i den nordsvenske fjellverdenen, og han frekventerte ivrig lakseelver i Finnmark like etter krigen. [caption id="attachment_489" align="alignnone" width="1400"]hanslidman02_oysteinaas_opstrms Fra biografien. Foto: Øystein Aas[/caption] Jeg kommer til å tenke på Lidmans skriverier og liv i forbindelse med lanseringen av denne nettsiden. Lidman var virkelig hot i sin tid – bøker var mainstream medium og solgte i store opplag. På 1960- og 1970-tallet ble det gitt ut MANGE bøker om sportsfiske, også fluefiske. I dag nesten ingen. Nå er det nett og film/video som er sjef, og helst det «sosiale». De nye m...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ UPSTRM+.

You can try for ONE MONTH for 5 KRONER (aprox $0,5).

UPSTRM+ only costs 49 kroner (aprox $5) per month. Alternatively, you can support independent journalism by purchasing pakken the package that also includes Scandinavia's finest print magazine. It's your choice.

Go here to see all options, or log in here if you're already a subscriber.

P.S.: Our digital subscription costs less than a slightly fancy cup of coffee per month and grants you access to all new articles and a rich archive on fly fishing and fly fishing culture (for now mainly in Norwegian and Swedish).

Don't have an account yet? Create one completely free here.

By using 1-step registration or creating an account, you consent to Oppstrøms AS's privacy policy.