Foto: Marius Finckenhagen

Det begredelige laksefisket

Storlaksminner går ikke ut på dato, og da er det jo alltid håp. Uansett hvor dårlig det er. Eller?

«To gode flyt! Fy faen, er det dette laksefisket har kommet til» - buldrer en oppgitt Alfsen. «To gode  flyt» - fnyser han, tilsynelatende henvendt til taket i gapahuken. Jeg svarer med et surt grynt og ser ham rett inn i sjela med iskalde øyne. «Ett godt flyt er et godt flyt, og det har verdi i seg selv», fremholder jeg. 

Samtalen finner sted i Orkla en tidlig juni-natt. Det som skulle være en fiskefestival av en uke, med brusende elv, hoppende laks og varme netter, har ikke startet helt etter planen. I fysen nordavind og med minstevannføring på elva er jeg likevel ganske tilfreds i det jeg ankommer hovedkvarteret for å avlegge rapport etter min beste fiskeøkt så langt. 

Juni betyr storlaks

Ikke fått fisk, ikke napp en gang. Men jeg fikk til noen nydelige flyt, disse magiske sekundene da flue og line går nøyaktig som man ønsker. Den eksakt riktige vinkelen på kastet. Det perfekte slarket i snøret etter landing, så flua får synke slik at akkurat nok av klumpen ligger ute i den raske strømmen, mens bakdelen av...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.