To gråsprengte figurer med ulik fartstid, i felles undring over svart hav. // Foto: Lars Eriksen

Dagene mellom der vinteren var i går og sommeren er i morgen

Våren 2023 ble det året da siste skitur og første fisketur skjedde på samme sted med to dagers mellomrom. Det har sine fordeler.

Våren 2023 var den seigeste vinteren i manns minne. Jeg kan slå det fast med en viss sikkerhet i kraft av å være en mann med både klare og uklare minner som strekker seg mer enn førti år tilbake. En fullverdig skitur i skogen den 20. mai, med farbar is på mindre tjern, har jeg aldri opplevd. Til å være områdene litt nord for Oslo må dette sies å være ekstraordinært.

Sesongstarten lot naturlig nok vente på seg. Jeg har ikke hatt for vane å dra på billejakt i Østfold eller fiske vårgjedde med julepynt for å stagge fiskesuget etter vinterdvalen. Det må bli isfritt i «mine» vann før jeg kjenner rykninger i kastearmen. At kalenderen skulle vise uke 21 før muligheten bød seg, var en strek i årets fiskeregning. Desto mer befriende var det når vinteren omsider måtte gi tapt for sommervarmen, og islokket forduftet i løpet av et par soldager. Når det frosne grepet mot bredden først løsner, er det fascinerende hvor fort vannet åpner seg.

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.