To gråsprengte figurer med ulik fartstid, i felles undring over svart hav. // Foto: Lars Eriksen

Dagene mellom der vinteren var i går og sommeren er i morgen

Våren 2023 ble det året da siste skitur og første fisketur skjedde på samme sted med to dagers mellomrom. Det har sine fordeler.

Våren 2023 var den seigeste vinteren i manns minne. Jeg kan slå det fast med en viss sikkerhet i kraft av å være en mann med både klare og uklare minner som strekker seg mer enn førti år tilbake. En fullverdig skitur i skogen den 20. mai, med farbar is på mindre tjern, har jeg aldri opplevd. Til å være områdene litt nord for Oslo må dette sies å være ekstraordinært.

Sesongstarten lot naturlig nok vente på seg. Jeg har ikke hatt for vane å dra på billejakt i Østfold eller fiske vårgjedde med julepynt for å stagge fiskesuget etter vinterdvalen. Det må bli isfritt i «mine» vann før jeg kjenner rykninger i kastearmen. At kalenderen skulle vise uke 21 før muligheten bød seg, var en strek i årets fiskeregning. Desto mer befriende var det når vinteren omsider måtte gi tapt for sommervarmen, og islokket forduftet i løpet av et par soldager. Når det frosne grepet mot bredden først løsner, er det fascinerende hvor fort vannet åpner seg.

FÖR ATT LÄSA DENNA ARTIKEL MÅSTE DU PRENUMERERA PÅ UPSTRMS+.

Du kan prova i EN MÅNAD för 5 KRONOR.

UPSTRMS+ kostar endast 49 kronor per månad. Eller så kan du stödja oberoende journalistik och köpa paketet som även inkluderar Skandinaviens finaste pappersmagasin. Du väljer.

Gå hit för att se olika alternativ, eller logga in här om du redan är prenumerant.

Vårt digitala abonnemang kostar mindre än en fancy kopp kaffe per månad och ger dig tillgång till alla nya artiklar och en rikhaltig arkiv om flugfiske och flugfiskekultur.

Har du inget konto? Skapa ett konto helt gratis här.

Genom att använda 1-stegsregistrering eller genom att skapa ett konto samtycker du till Oppstrøms AS sekretesspolicy.