Dag liker å løpe

En av de mest sagnomsuste skikkelsene i British Columbia (Canada) er en nordmann. Som aller helst bare vil løpe alene i skogen. Historien om Dag Aabye strekker seg tilbake til starten på «freeride»-bølgen i smått legendariske Whistler, og det hevdes faktisk at han var med på å forme hvordan en hel generasjon har tilnærmet seg skikjøring. Hvert år løper den nå 76 år gamle mannen det 125 kilometer lange Canadian Death Race - som han også fullfører. Utover dette går han for å være en ekstremt vanskelig fyr å få tak i, der han lever et tilbaketrukkent liv i en gammel skolebuss langt inni skogen. Det er bare en lokal journalist som har fått hele historien til Aabye, som visstnok både inkluderer stuntmannvirksomhet og fast pokerspill med Sean Connery. Filmskaperne Adam Maruniak and Justin Pelletier klarte etter hvert å finne den gamle mannen. Da lærte de litt om hvordan man kan leve så enkelt som mulig, og hvorfor «never die easy» er den beste livsfilosofien. Antakeligvis de beste 13 minuttene du bruker foran en skjerm denne uka...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.