Dag liker å løpe

En av de mest sagnomsuste skikkelsene i British Columbia (Canada) er en nordmann. Som aller helst bare vil løpe alene i skogen. Historien om Dag Aabye strekker seg tilbake til starten på «freeride»-bølgen i smått legendariske Whistler, og det hevdes faktisk at han var med på å forme hvordan en hel generasjon har tilnærmet seg skikjøring. Hvert år løper den nå 76 år gamle mannen det 125 kilometer lange Canadian Death Race - som han også fullfører. Utover dette går han for å være en ekstremt vanskelig fyr å få tak i, der han lever et tilbaketrukkent liv i en gammel skolebuss langt inni skogen. Det er bare en lokal journalist som har fått hele historien til Aabye, som visstnok både inkluderer stuntmannvirksomhet og fast pokerspill med Sean Connery. Filmskaperne Adam Maruniak and Justin Pelletier klarte etter hvert å finne den gamle mannen. Da lærte de litt om hvordan man kan leve så enkelt som mulig, og hvorfor «never die easy» er den beste livsfilosofien. Antakeligvis de beste 13 minuttene du bruker foran en skjerm denne uka...

FÖR ATT LÄSA DENNA ARTIKEL MÅSTE DU PRENUMERERA PÅ UPSTRMS+.

Du kan prova i EN MÅNAD för 5 KRONOR.

UPSTRMS+ kostar endast 49 kronor per månad. Eller så kan du stödja oberoende journalistik och köpa paketet som även inkluderar Skandinaviens finaste pappersmagasin. Du väljer.

Gå hit för att se olika alternativ, eller logga in här om du redan är prenumerant.

Vårt digitala abonnemang kostar mindre än en fancy kopp kaffe per månad och ger dig tillgång till alla nya artiklar och en rikhaltig arkiv om flugfiske och flugfiskekultur.

Har du inget konto? Skapa ett konto helt gratis här.

Genom att använda 1-stegsregistrering eller genom att skapa ett konto samtycker du till Oppstrøms AS sekretesspolicy.