Bare en fisk

Foto: Tor Nedkvitne
Tekst: Svein Røbergshagen
Foto: Tor Nedkvitne & Joakim Andreassen
Video (nederst i saken): Pål Wermåker

Noen ganger er det best å ikke vite. For eksempel når det som løfter hodet på en glatt elvestrøm foran deg, med all overveiende sannsynlighet, er den største ørreten du noen gang kommer til å fiske på i ditt liv.

FILM OG BILDESPESIAL: Dette handler om noe svært få fluefiskere får oppleve i livet - omdet å få en helt enorm ørret på Kola i Russland.


Den største. Og det med solid margin til den du kan forestille deg som den nest største. Da er det greit å tro at fisken er en helt vanlig stor ørret, sikkert over tre, men sikkert ikke over fire. Jeg kan ikke si jeg visste. Jeg kan ikke juge på meg akkurat dét, for liksom å krydre historien med en slags stålkontroll.

Flua landet et par meter over vakringene, seilte dovent mot brekkanten og jeg vi...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.