Feit kilosrøye fanget på rundt 1000 meter i et miljø der myggpupper er den dominerende kosten. // Foto: Joakim Andreassen

Alltid på menyen til både ørret og røye

Det er mange som sverger til buzzer-fisket når det er snakk om effektivitet. Men et indianerpreget snikfiske med denne imitasjonen trumfer det meste hva angår effektivitet i både i elv og vann.

Som med det tidligere stadiet, er også myggpupper basisføde for ørret og røye (m.fl.) i flere forskjellige vannlag store deler av året, i alle nordiske vassdrag. Dermed er det noe fisken alltid er vant til å se og vant til å spise.

Stort enklere enn dette blir det faktisk ikke. Og disse imitasjonene finnes i enormt mange utgaver. Kjært barn har mange navn – og varianter. Her presenterer jeg én av dem, samtidig som jeg tar for meg hvordan jeg tilnærmer meg dette fisket.

Når du kanskje bare har den ene muligheten

Et moment med såpass små og enkle fluer, er at de svært sjelden skremmer fisk. Presenterer man et beist a...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.