Alltid på menyen til både ørret og røye

Feit kilosrøye fanget på rundt 1000 meter i et miljø der myggpupper er den dominerende kosten. // Foto: Joakim Andreassen

Glem buzzerhypen. Et indianerpreget snikfiske med denne imitasjonen trumfer det meste hva angår effektivitet i både i elv og vann.

Myggpupper er basisføde for ørret og røye (m.fl.) i flere forskjellige vannlag store deler av året, i alle norske vassdrag. Dermed er det noe fisken alltid er vant til å se og vant til å spise.

Stort enklere enn dette blir det faktisk ikke. Og disse imitasjonene finnes i enormt mange utgaver. Kjært barn har mange navn – og varianter. Her presenterer jeg én av dem, samtidig som jeg tar for meg hvordan jeg tilnærmer meg dette fisket.

(saken fortsetter)

For å lese denne saken må du abonnere på Print + digital eller Digital.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

Det billigste abonnementet vårt koster det samme som en kaffekopp i måneden, og som abonnent støtter du også produksjon av viktig journalistikk om villaksen.

Du kan også støtte arbeidet vårt ved å vippse oss et valgfritt beløp. Alle bidrag over 1000,- premieres med at vi sender deg en gave i posten. Søk oss opp/bruk Vipps-nummer #718176 i appen, eller scan QR-koden under.

nb_NO