Historie
I 2010 fikk Joakim Andreassen en litt naiv og dumdristig idé om å lage norges første rene flerutgivelsesmagasin om fluefiske på papir. Vak ble skapt, og gjennom to årganger ble det laget totalt seks utgaver. En blanding av forskjellige interesser innad i redaksjonen og dårlig økonomi satte etter hvert en stopper for prosjektet, og Vak ble lagt ned våren 2015.

Etter at magasinet forsvant fra papir og på nett, har det hersket et tomrom. Norske fluefiskere savnet noe å drikke morgenkaffen til. Signalene var tydelige: Daglig fluefiskeunderholdning på nett var verdsatt.

I takt med dette kjente Andreassen et økende behov for å fortsette å servere stoff til norske fluefiskere. Sammen med kollega og fluefiskekompis Andreas Lium, bestemte han seg tidlig for å gå i gang med et nytt prosjekt. Vak-designer, Erik Johan Worsøe Eriksen var et selvskrevet førstevalg på design og ble raskt innlemmet i planleggingsfasen.

Filosofi
Oppstrøms skal først og fremst være en nettside, ikke bare en blogg. Ambisjonen er å servere alt fra nyheter, feature-stoff, kåserier og film, til omtaler av produkter og film/bøker. Vi har som mål å ha svært hyppig oppdateringsfrekvens, og være først ute med det som skjer i fluefiskesammenheng i både Skandinavia og verden ellers. Vi vil også ha et tungt fokus på forvaltning av den norske naturen, såvel som villmarksliv generelt.

Bak prosjektet står Joakim Andreassen (fotograf og journalist), Andreas Lium (journalist og foredragsholder) og Erik Johan Worsøe Eriksen (designer og fotograf). Oppstrøms består ellers av mange av de samme bidragsyterene som leverte stoff til Vak, og du finner noen av dem her.