Denne nettsiden benytter cookies. Les mer ved å trykke på denne meldingen. Ved å trykke på krysset til høyre godtar du bruk av cookies.

Om Oppstrøms

Historie

I 2010 fikk Joakim Andreassen en noe (dum)dristig idé om å lage norges første rene flerutgivelsesmagasin om fluefiske på papir. Vak ble skapt, og gjennom to årganger ble det laget totalt seks utgaver. En blanding av forskjellige interesser og utfordrende økonomi satte etter hvert en stopper for prosjektet, og Vak ble lagt ned våren 2015.

Etter at magasinet forsvant fra papir og på nett, hersket det et tomrom. Norske fluefiskere savnet tydeligvis noe å drikke morgenkaffen til. Signalene var tydelige: Daglig fluefiskeunderholdning på nett var verdsatt.

I takt med dette kjente Andreassen et økende behov for å fortsette med fluefiskejournalistikk. Sammen med kollega og fluefiskekompis Andreas Lium, bestemte han seg tidlig for å gå i gang med et nytt prosjekt. Jostein Henriksen ble engasjert som ansvarlig redaktør tidlig i 2019.

Du finner mer informasjon om redaksjonen her.

Filosofi

Oppstrøms skal først og fremst være en nettside, ikke bare en blogg. Ambisjonen er å servere alt fra nyheter, feature-stoff, kåserier og film, til omtaler av produkter og film/bøker. Vi har som mål å ha svært hyppig oppdateringsfrekvens, og være først ute med det som skjer i fluefiskesammenheng i både Skandinavia og verden ellers. Vi vil også ha et tungt fokus på forvaltning av den norske naturen, såvel som villmarksliv generelt.

Bak prosjektet står Jostein Henriksen (forfatter, ingeniør og litteraturviter), Joakim Andreassen (fotograf og journalist) og Andreas Lium (biolog og journalist). Oppstrøms består ellers av mange av de samme bidragsyterene som leverte stoff til Vak.

Oppstrøms drives etter Vær Varsom-plakaten. Oppstrøms-redaktørene er ellers medlem av Norsk Journalistlag.

Vil du støtte arbeidet vi gjør?

Når du kjøper noe fra nettbutikken, så er du samtidig med på finansiere det redaksjonelle arbeidet vårt.

Du finner nettbutikken vår her.

Vil du støtte arbeidet vårt? Bli abonnent!