Om Oppstrøms

Historie

I 2010 fikk Joakim Andreassen en noe (dum)dristig idé om å lage norges første rene flerutgivelsesmagasin om fluefiske på papir. Vak ble skapt, og gjennom to årganger ble det laget totalt seks utgaver. En blanding av forskjellige interesser og utfordrende økonomi satte etter hvert en stopper for prosjektet, og magasinet ble lagt ned våren 2015.

Etter at magasinet forsvant fra papir og på nett, hersket det et tomrom. Norske fluefiskere savnet tydeligvis noe å drikke morgenkaffen til. Signalene var tydelige: Daglig fluefiskeunderholdning på nett var verdsatt.

I takt med dette kjente Andreassen et økende behov for å fortsette med fluefiskejournalistikk. Sammen med kollega og fluefiskekompis Andreas Lium, gikk han i gang med et nytt prosjekt. Jostein Henriksen ble engasjert som ansvarlig redaktør tidlig i 2019.

Samtidig iverksatte Andreassen planer om et nytt fysisk fluefiskemagasin, og sammen med Henriksen utarbeidet de planer om Oppstrøms i papirformat. Jørgen Platou Willumsen ble involvert som designer, og redaksjonen ga ut det første nummeret i mai 2020.

Du finner mer informasjon om og stoff fra redaksjonen her.

Filosofi

Oppstrøms skal først og fremst være et magasin. Nettsiden skal være et redaksjonelt supplement og, ikke bare en blogg. Magasinet har en klar visuell og litterær grunntanke, mens det på nett er et mål om å å servere alt fra nyheter, feature-stoff, kåserier og film, til omtaler av produkter og film/bøker. Vi har alltid som mål å ha hyppig oppdateringsfrekvens, og være først ute med det som skjer i fluefiskesammenheng i både Skandinavia og verden ellers. Vi vil også ha et tungt fokus på forvaltning av den norske naturen, såvel som villmarksliv generelt.

Oppstrøms drives etter Vær Varsom-plakaten. Oppstrøms-redaktørene er ellers medlem av Norsk Journalistlag.

Vil du støtte arbeidet vi gjør?

Når du kjøper noe fra nettbutikken, så er du samtidig med på finansiere det redaksjonelle arbeidet vårt.

Du finner nettbutikken vår her.