Redaksjonen har brukt kikkerten til å finne vak. // Foto: Joakim Andreassen

Zeiss Conquest HD 8X32

Kikkert er et undervurdert verktøy for fluefiskeren, og det finnes et hav å velge mellom. I fjor hadde vi to ulike modeller på test, og dette er første modell ut i ilden.

Zeiss Conquest HD 8X32 har vært testet i over et år, den har vært med et utall av ganger på fisketur, jakt og jaktprøver. Den har blitt våt, skitten, kald og varm. Jeg har studert haletråder på døgnfluer som kommer glidende forbi meg langs elva, den har bidratt til å gi meg tiur-fall, og den har til og med vært med når jeg fikk første premie på jaktprøve!

Produktdata

Med sin vekt på 630 gram og bygget på et chassis av aluminium kledd med gummiarmering er dette i tråd med hva man forventer av kvalitets merket Zeiss. Forstørrelsen på åtte ganger er nok i nesten alle aktuelle situasjoner, og med en objektivdiameter på 32mm slipper den inn nok lys til det meste. Optikken er sylskarp og spesielt fin med den korte nærgrensen på 1,5 meter.

I bruk

Størrelsen er etter mitt syn perfekt på denne kikkerten. Det finnes mindre og lettere kikkerter med sikkert tilnærmet like god optikk, men når man ser mye i en kikkert vil man gjerne har litt større synsfelt! Dette blir et kompromiss man må ta: Vekt vs. synsfelt. Personlig har jeg havnet på at dette er den optimale størrelsen. Jeg kan se lenge i kikkerten, samtidig som den ikke tar for mye plass!

Foto: zeiss.com

Med kikkerten følger en særdeles behagelig nakkereim, den er myk og godt polstret. På reima fester man også okulardekslet. En slags silikonkappe som trees over. Det er også et frontdeksel av typen som trykkes på plass på innsiden av fremspringet rundt objektivåpningen. Dette er litt knotete og unødvendig vanskelig å feste.

Det følger også med et etui til kikkerten, det er greit nok, men gjør kikkerten mer ruvende enn den trenger å være.

Kikkerten er behagelig i bruk. Øyerørene har tre forskjellige distanser og sikrer riktig øyeavstand. Justeringshjulet er presist og ergonomisk plassert.

Konklusjon

En fantastisk kikkert som dekker alle behov. Den er kompakt nok til at den blir tatt med på tur, uten at det går på kompromiss med prestanda. En kikkert som anbefales på det sterkeste.


Testkikkerten ble levert av Zeiss Norge.

Priseksempel hos kikkertspesialisten.no: 6375,-