Huskunstneren på soloekspedisjon med laks i høstfarger. // Foto: Jørgen Platou Willumsen

Vinterbalsam med Willumsen: Lettbeint reke

Oppstrøms har brukt mye tid og krefter på at laksen forsvinner. Så mye at det kan trekke oss litt under. Som oppdrift har vi derfor bestemt oss for å vie litt spalteplass til laksefluer. For laksefiske handler kanskje aller mest om håp. I serien «Vinterbalsam med Willumsen» lar vi redaksjonens mest kreative sjel, og laksefisker extraordinaire, Jørgen Platou Willumsen fortelle om håp dekket med fjær, hår og cones.

Den norske laksesesongen varer i tre korte måneder, deretter kommer mørketiden. Første fase er fortvilelsen over at sesongen er over. Så begynner suget, og du blir fort slått i bakken når du allerede har runna YouTube innen første oktober og innser at det er åtte måneder til ny sesong. Så kommer jul og nyttår, og et ørlite lys skimtes i enden av tunnelen før du på nytt forstår at lyset er uendelig langt unna. Det er ikke før i april at det for alvor begynner å nærme seg, og det er da den nesten dødsalvorlige...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.