Vinterbalsam med Willumsen: «Kursk» på budsjett

Enkelte ganger vil du ned. Langt ned. Det kan innebære en prøvelse for tålmodigheten, og krokbudsjettet har en lei tendens til å ryke. En flue med navnet Kursk kan være redningen. 

 [letsinfoup]

I 2000 skjedde det som ikke skulle skje. Den russiske atomubåten K-141 «Kursk» sank til bunns i Nordishavet, og 118 mennesker omkom. Ulykken har gitt opphav til en flue ved navn Kursk som i ett viktig henseende minner om ubåten. Anti Pirrinen er mannen bak mønsteret, og mang en laks har latt seg lure av den finske ubåten. Det levner liten tvil om at designet er nøye gjennomtenkt. Den vet hvor den vil: Til bunns.

Det er to ting ved denne flua som skiller seg ut. Det overdimensjonerte og tunge hodet, og innertuben som kommer ut på oversiden. Dette gjør at flua får en jiggende gange i vannet og sørger for at kroken ikke setter seg fast like ofte.

Selvgjort er velgjort

De siste årene har jeg lagd et utvalg varianter av «Kursk», ...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.