Redd villaksen! // Foto: Jørgen Platou Willumsen

Villaksauksjonen 2023

Laksefiske er lite søvn, energy bars og nådeløs jobbing i elva. Bortsett fra på torsdag.

Fluefiske er lite glamorøst. Bortsett fra på Redd Villaksens årlige arrangement Villaksauksjonen. På torsdag går det hele av stabelen, og for 400 kroner kan du bli en del av ballet. I tillegg til å gni albuer med velskodde laksefiskere, får du servert mat og drikke, og muligheten til å overvære to foredrag. Et om villaks på Island av Ingo Asgeirson og et om Sjøørretprosjekt Rogaland av Knut Ståle Eriksen.

Har du penger til overs, kan du svi av så mye du vil med god samvittighet. Deltakere har nemlig mulighet til å by på fiske i Norges beste fiskeelver, fiskeutstyr, fluer, bøker, kastekurs og kunst. Og pengene går til en god sak.

Villaksauksjonen arrangeres årlig av Redd Villaksen, og har etterhvert blitt et av fluefiske-Norges store anledninger. Deltakere har mulighet til å by på fiske i Norges beste fiskeelver, fiskeutstyr, fluer, bøker, kastekurs og kunst.

Fra fjorårets auksjon, også da i de staselige lokalene i Myntgata 7, ved Akershus Festning. // Foto: Redd Villaksen

Viktigste inntektskilde

Redd Villaksen er en ideell stiftelse som arbeider for å sikre livskraftige bestander i alle norske lakse- og sjøørretvassdrag. Alle i stiftelsen arbeider ubetalt og på ren ideell basis. Organisasjonen gir direkte økonomisk støtte til en rekke viktige tiltak, blant annetrestaurering av vassdrag. I tillegg jobber Redd Villaksen opp mot oppdrettsindustrien og myndigheter i kampen mot rømminger, luseproblematikk og garn- og notfiske etter villaks i sjøen.

Villaksauksjonen er organisasjonens viktigste inntektskilde.

Fra tidligere villaksausksjon. // Foto: Redd Villaksen

Det praktiske

Villaksauksjonen 2023 blir avholdt i Høymagasinet i Myntgata 7, ved Akershus Festning i Oslo. Dørene åpner klokka 16:00, og foredragene begynner 16:30. Du melder deg på ved å sende en mail til jonawalle@gmail.com.

Auksjonskatalogen til live-auksjonen finner du her. I tillegg til live-auksjonen, blir det en stilleauksjon, og katalogen finner du her.

Hvis du har noen tusenlapper til overs, er det all mulig grunn til å få med seg auksjonen. Eventuelt bare for å møte likesinnede.