Vil aldri slutte å kjempe for urørte steder

Foto: Will Phelps

Se traileren for ny film fra Alaska om naturinngrep som ikke tar hensyn til økosystemer.

Kate Taylor og ektemannen Justin Crump har gjort andre prioriteringer i livet enn folk flest. Som guider har de levd det livet mange fluefiskere bare drømmer om, og tilbrakt mesteparten av tiden i en elv i Alaska.

Dette har gitt dem unik kunnskap om ville områder og om hva slike steder trenger for å ikke gå til grunne. Det har et etablert filmselskap i USA nå laget film om.

Overførbart til norske forhold

Foto: Will Phelps

– I «The Whitewater» finner Taylor ut at tiden hun bruker i elva er dypt meningsfull. Via denne innsikten skjønner hun at hun må gi noe tilbake til disse stedene. Vern av ville steder er nemlig et ansvar vi alle deler når alt kommer til alt, forteller RA Beattie som er produsent for filmen.

Avskogingen man såvidt får et glimt av i traileren, har norske paralleller (vi anbefaler feks å lese Ketil Skogens blogginnlegg om markberedning som en tiende landeplage).

En del av årets filmturné

«The Whitewater» er den 17. filmen som Off the Grid Studios/Beattie Outdoors Productions deltar med i Fly Fishing Film Tour, den omreisende filmfestivalen som ble startet for 14 år siden. Filmen er regissert av RA Beattie og skrevet og produsert av RA Beattie and Tim Harden.

2020 Fly Fishing Film Tour startet den 25. januar i Bozeman, Montana. Det vil bli visninger arrangert av norske Fly Fishing Travel i både Bergen og Oslo, men datoer er ikke satt ennå. Man kan følge med her for oppdateringer.

Traileren ser du under.