Vedlikehold av vadebukser: «Gørrkjedelig, men jævla nyttig»

vedlikehold av vadere
Tommy Josefsen tar vedlikehold av vadere like seriøst som pen release av ørret. // Foto: Joakim Andreassen

En viktig film om noe som både er bra for vaderen din, den generelle hygienen og for miljøet.

Ikke vær en synder når det kommer til vedlikehold av vadebukser. Les denne saken, se filmen og skap gode rutiner. Tender and loving care av det som er et av dine viktigste verktøy som fluefisker, bør nemlig være en selvfølge.

Litt kamuflert salgsfilm, men av den nyttige sorten

Vi har ikke for vane å være et talerør for bransjen, men det finnes enkelte emner som gjør at vi bare må fire litt på krava.

Det er ingen hemmelighet at Tommy Josefsen jobber som selger for Fly Fish Europe. Den største importøren av fluefiskestæsj i Europa har det siste tiåret befestet sin rolle som en seriøs aktør med viktige merker i porteføljen. Da inkludert håndbygde fluestenger uten lakk, sneller designet av en tech-nerd som visstnok ikke driver med fluefiske, flytemidler så miljøvennlige at du (nesten) kan bruke dem som som majones-substitutt. Og selve rosinen i den bålstekte pølsa: Vadere laget av membran som faktisk tåler vann.

Slik ser Tommy Josefsen ut når han bivåner vannskjøtsel av vadere. // Foto: Joakim Andreassen

Ufiltrert og direkte anmodning om vedlikehold

I 2019 begynte Josefsen å lage egne produktvideoer for å fronte det han faktisk selger, og som erke-nordlending har videoene hans fått et noe uungåelig uformelt preg. Ofte finner man mer tips enn knusktørt produktfokus, og det kan vi like.

Samme år laget han en film om hvordan man skal ta vare på vaderen sin. I og med at vi er over gjennomsnittet opptatt av å tone ned det globale overforbruket, og fordi tekstilproduksjon er en skikkelig miljøversting, kan vi ikke annet enn å hedre anmodninger om å ta vare på utstyr slik at det kan vare i sesong etter sesong. At den ufiltrerte selgeren gjør det på sin helt egne måte, synes vi er ekstra prisverdig.

– Jeg har gjort det på denne måten i en del år med gode resultater selv om den er litt annerledes i forhold til anbefalingen fra Simms, forteller Josefsen.

Jævla nyttig der altså. Og ikke så gørrkjedelig som produsenten selv hevder.

NB! Vi advarer mot alternativ språkbruk.

Red.anm: Redaksjonen både fisker og omgås Josefsen, men vi påpeker at denne saken er laget helt uavhengig. Vi mottak ingen form for betaling for dette, annet enn en bekreftelse på at vi alle befinner oss i kategorien «svettpeisa som virkelig bør ta vare på vaderan sine».

nb_NO