Vanskelige forhold i nydelig vær

Det har vært en værmessig berg og dalbane for mange fluefiskere nord i Norge denne sesongen, men det hindret ikke folkespanjolen i å besøke Finnmark en rekke ganger. Fotograf Magnus Askeland slo følge på en av turene.

Andres Rafael Diaz har opplagt en greie for Finnmark. Etter at han besøkte fylket for flere år siden har han frekventert faste områder på jakt etter stor ørret med kompiser.

En av fiskekompisene hans er Magnus Askeland – en ung fotograf som er født og oppvokst i Alta. Da Diaz skulle opp på tur nummer to i år, slo han seg sammen med Askeland, som tidvis er mer opptatt av å bære med seg kamerautstyr enn mat, telt og fiskestenger. Denne gang var intet unntak, og Alta-gutten hadde ambisjoner om å lage en liten snutt.

askeland_diaz_01_opstrms
En av få releaser for Diaz på denne turen. Men fint var det! // Foto: Magnus Askeland

– Dette er fra første dagen med fiske på en ukestur. Fisket ble bare dårligere for hver dag, mens været bare ble bedre, og naturen vakrere, forteller den unge fotografen, som hentyder at han i klipperommet ønsket å få frem at dersom fisket er labert så hjelper det med fet natur.

– Det var lite bugs på vannet, men mye i lufta. Fisket var kilent, men spanjolen fikk etter hvert lurt et par ålreite eksemplarer, forteller Askeland.

Han påpeker at han gjerne vil lage mer fluefiskeunderholdning i tiden som kommer, og at han håper å kunne jobbe med film i fremtiden.

– Det blir aldri kjedelig på tur om du har film/fotointeresse. Fisket kan være så ræva som bare det, men det er alltid noe å filme eller ta bilder av, avslutter Askeland.

Enorme mengder fisk er ikke alltid et must. Vi overlever med vakre bilder av spanjol i midnattssol også.