Tight like a tiger. // Foto: Lars Eriksen

Ultralett vading

Det kan fort bli ubehagelig tungt å bære med seg vadere og vadestøvler til fjells. Etter flere års prøving og feiling har jeg funnet en akseptabel løsning.

Jeg liker å gå langt av lei for å fiske og jeg liker å holde meg sånn passe tørr på beina. Med vadere kan man krysse elver tørrskodd, og man kan nå ut til ellers utilgjengelige fiskeplasser i fjellvann og elver. Utvilsomt en stor fordel både for turkomfort og sånn rent fiskemessig. Men jeg er ikke villig til å bære mange kilo ekstra med vadeutstyr på toppen av en allerede tung bør. Så hva er løsningen?

Når det kommer til selve vadebuksene, er det ikke så komplisert. Det finnes mange snertne midjevadere på markedet som dekker de fleste behov på fjelltur. De er relativt lette og de lar seg komprimere ned til en passe liten størrelse. Høye vadere har litt større pakkvolum, og min erfaring tilsier at det uansett sjelden er behov for å vade over midjen. Skal du krysse en elv og vannet begynner å nærme seg hoftehøyde, vil jeg anbefale å lete etter et annet sted å krysse.

Akilleshælen

Det er valg av fottøy som er den største utfordringen. Hvis man skal gå...

DENNE SAKEN ER GRATIS, MEN FOR Å LESE DEN MÅ DU LOGGE INN

Dersom du også ønsker å lese saker som krever et abonnement, kan du gå hit for å se de ulike alternativene

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.