Tropisk terapi for døgnfluejunkies

Gutta bak det lille crewet «Døgnfuggel» forlot trøndersk vinter og lot drømmer om døgnfluer være drømmer om døgnfluer.

Vinteren i Norge kan virke alt for lang og treg for et fluefiskende hjerte. Helt siden Bård Tufte Johansen ropte «stopp» på NRK en gang tidlig på 2000-tallet, har den store drømmen til «Døgnfuggel»-gutta vært å kjøre bonefish i deilig sommervarme.

– Vi pakka ned stenger, shorts, solkrem og en boks stappa med Mantis shrimps, Gotchas, krabber, en hel del med Pink Puffs, og satte oss på flyet retning Grand Bahama Island, forteller Kristoffer Jensvold til Oppstrøms.

Øya ligger litt lengre nord en de fleste tropiske destinasjoner, men ryktene gikk om bra snittstørrelse. At det er et relativt rimelig reisemål sammenlignet med Andros ble avgjørende for gutta sin del.

Saken fortsetter under bildet.

doegnfuggel_tropisk_00_opstrms
Utvadet sydenstemning. // Foto: Døgnfuggel

– Om du skal reise dit er du helt avhengig av å leie bil for å nå de beste flatsene. Vi leide guide i to dager for å varme opp «bonefish-gamet» og for å lure gode tips ut av guiden vår, sier Jensvold.

Mesteparten av tiden ble tilbrakt på østsiden av øya, nærmere bestemt ved Mcleans Town og Pelican Point.

– Her kunne vi gå flere kilomter på vakre strender med flats som dukket opp cirka hver 200m. Nordsiden av øya ser veldig bra ut, men her er du avhengig av båt. Flua Pink puff i str #4 og #6 viste seg å være klassikeren som trigga fiskene best.

Jensvold avslutter med å gi en stor takk til P.J hos Phil and Mel’s bonefish guiding service for helt rå guiding.

Her er 13 og et halvt minutt med film (fullstappet av fisk) fra rehabiliteringsoppholdet.