Rolf Nylinder sjekker om stanga er mid-flex. // Foto: Stefan Ågren / frontsidefly.com

Tre fiskere

Stefan Ågren er flink til å «hjelpe» oss med økt fiskesug. Selv når materialet er mangelfullt og fiskene få. Denne er ikke blodfersk, men godvond lell.

I perioden da fluefiskeinternettet var uten en norsk tabloid-maskin var det selvsagt endel saker som gikk oss alle hus forbi, inkludert mange godbiter fra kjente og kjære snuttprodusenter.

En av disse er kreditert den svenske ringreven Stefan Ågren, som hvert forbanna år drar til New Zealand for å fange store ørreter og plage oss andre med film og bilder i etterkant. Noe han også gjorde i 2014.

Lite fisk og dårlig vær
– Turen var regnfull og våt. Jeg hadde planlagt å filme en hel del, men det gikk ikke så bra tatt i betraktning at fisket var ganske dårlig som følge av de store vannmengdene, sier Ågren til Oppstrøms.

Han forteller at det eneste han hadde på harddisken da han kom hjem var «shaky» materiale med de tre individene han var på tur med. Nesten.

trefiskere_01_frontsidefly_opstrms
Bankmannen har fanget. // Foto: Stefan Ågren / frontsidefly.com

Random-spesialisten
– Jeg gjorde altså som jeg alltid gjør: Lette frem en låt som får det til å rykke litt i rockefoten, og klippet sammen materialet uten å ha en klar plan med det hele, sier Ågren.

Og hvem er folkene du var der med?

– Alle kjenner til Rolf. De to andre er Gabbe, en bankdirektør som egentlig bare vil fiske. Og Sjödén, karlakarlen som har lagt meitestangen på hyllen og begynt med tørrfluefiske i stedet.

Ellers var det kanskje på sin plass å grave frem akkurat denne i dag. Ågren kom nemlig hjem fra årets NZ-tur i går.

– Jo, takk for det. Nå er livet på bunn. Det er én plussgrad ute, det regner, og jeg er jetlaggad.

nb_NO