Foto: Jørn H. Moen

Tiltalen du stilles overfor når du kroker en fisk

To norske eventyrere og tenkere har vært med på å forme hvordan vi tenker rundt konseptet «friluftsliv». Kan tankene deres belyse det å befinne seg flytende midttjønns, aleine i en bellyboat av tvilsom kvalitet?

Den første fisken jeg noensinne kroket, mista jeg før den kom på land. Jeg var ikke i stand til å reflektere over hvorfor jeg likte å fiske da, for jeg var mest opptatt av å lære meg alle merkelige navnene på tjern, forskjellen på alle trær- og fuglearter, og at ørret er bedre enn abbor.

I dag undrer jeg over om iveren etter å fiske hadde vært like stor dersom jeg for 25 år siden, visste at det å miste fisk, kunne skille unødvendig mange lavarter og å lytte til fuglekvitter skulle forfølge meg gjennom livet.

Jeg vokste opp i en trygg familie på fire, i et hus med skauen som nærmeste nabo. Godt skjermet for de som solgte bønner, rocka speed og hadde gønner.[1] I tillegg til idretten, ble skauen min arena for utvikling, fantasi og leik.

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.