Thomas & Thomas Paradigm 9′ #5

Foto: Joakim Andreassen

En mer moderne arvtager til det som nærmest er en legende blant mange tørrfluefiskere - les hva vi mener om den nye versjonen fra den amerikanske produsenten.

Først av alt er jeg nødt til å redegjøre for min egen inhabilitet når det gjelder å skrive en test på ei fluestang ved navn «Paradigm». Det hele startet med en velfylt konto i kjølvannet av egen konfirmasjon, da jeg sporenstreks dro og kjøpte meg ei T&T Paradigm – riktignok den forrige utgaven, todelt.

Dette er nå 20 år siden, og det var min første virkelig kostbare, lekre og gode fluestang. Den ble en forlengelse av min høyre arm gjennom tusenvis av fisketimer de påfølgende ti årene. Stangen ble markedsført som dyp, med tradisjonell helaksjon – en hyllest til historiske stenger og aksjoner rett og slett. Serien hadde en dedikert følgerskare, primært tørrfluefantaster – som mente dette var den beste tørrfluestangen gjennom alle tider.

Allsidighet er stikkordet

Dagens Paradigm-utgave designet av Joe Goodspeed (mannen bak Avantt og Exocett fra samme produsent), er strammere. Aksjonen er basert på forgjengeren, men er jevnere progressiv – og gir absolutt ikke det samme hintet av parabolsk oppførsel som Paradigm 1.0 gjorde. Stangen er dyp, men vanvittig jevn og med en forholds...

DENNE SAKEN ER GRATIS, MEN FOR Å LESE DEN MÅ DU LOGGE INN

Dersom du også ønsker å lese saker som krever et abonnement, kan du gå hit for å se de ulike alternativene

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.