Foto: Long Nguyen

The Benchill

Benchill, som uttales ‘Benkle’ (på engelsk), er oppkalt etter hølen med samme navn i nedre del av River Tay i Skottland.

Det finnes ulike varianter av dette mønsteret, men her har jeg valgt å presentere mønsteret til Thomas E. Pryce-Tannatt. Jeg har funnet ut at dette mønsteret er perfekt for en som ønsker å starte med binding av klassiske laksefluer, selv om det uansett er greit å ha grunnleggende kunnskap om fluebinding før man går over til klassiske laksefluer.

Mønsteret kan se overveldende ut for en nybegynner, men sett bort fra de 19 ulike materialene som brukes, så krever dette mønsteret noe mindre (men fortsatt ganske betydelig) innsats hva angår å få tak i materialene som både er sjeldne og kostbare.

Av materialer er det listet opp ulike hår og fjær som brukes på de aller fleste klassiske laksefluer. Fluen har ikke alt for mange elementer i vingen, slik som giftet side av barred wood duck og teal, og roof av brun mallard (stokkand). Kroppen består kun av selull, noe som utgjør en smooth start på klassisk laksebinding - og som er lurt å mestre før man går over på mer kompliserte kropper av silke. Vingen kre...

DENNE SAKEN ER GRATIS, MEN FOR Å LESE DEN MÅ DU LOGGE INN

Dersom du også ønsker å lese saker som krever et abonnement, kan du gå hit for å se de ulike alternativene

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.