Teppedubbing for tidligfiskesuksess

Det går som regel en stund mellom fluefiskefilmer kreditert Rolf Nylinder i disse dager, noe vi har vært inne på før. Når han en sjelden gang slipper en ny film, så er det derimot alltid et lite kunstverk.

“The Color of Coral” er intet unntak, og med seg på laget har han denne gang en norsk fluefiskekjendis.

– Første gang jeg møtte Håvard Stubø var under “Lemmel Pimpel Open” i fjor. Håvard spilte jazz, og jeg hørte på. Det var relasjonen vi hadde i forkant av vår fisketur sammen nylig, forteller Rolf Nylinder til Oppstrøms.

En duo vi gjerne ser mer av på film.

Rolf og Håvard hadde nemlig hatt en stående avtale om å ta en fisketur sammen en god stund stund, og i mai fikk de det endelig til.

– Det ble en jævlig artig tur, med mye bra tullprat, en god dæsj kvasifilosofi sånn litt nedi flaska, og noen korte glimt av meget bra fiske. Jeg hadde en sterk mistanke om at vi kom til å trives godt på fisketur sammen, men det ble enda hyggeligere enn forventet. Stor stas, rett og slett, sier Håvard Stubø.

Turen gikk til den ikke ukjente “kraftperlen” i det svenske innlandet et stykke nord. En elv som tilbyr meget tidlig fiske, med det som er en ørliten bismak. Noe som også skildres på meget levende og alternativt vis.

Når det gjelder mer film fra svensken i nær fremtid er derimot svaret som det pleier: Av høyst kunstnersjelaktig kaliber.

– Kanskje blir det mer film denne sommeren. Jag har ikke planlagt noe konkret, men hvis det begynner å vake, og jeg har kameraet ved siden av meg blir det vel en film antar jeg.

Her er i hvert fall 19 og et halvt minutt med herlig svensk-norsk tidligfiske.

nb_NO