T-skjorte med klart budskap: Lukk merdene!

Lukk merdene

Aktivist-tee der overskuddet går rett inn i mer journalistikk om villaks og oppdrettsnæring.

Når natur forsvinner, er gjerne grunnene mange og komplekse, men for den norske villaksens del er forklaringen enkel: Langs kysten vår svømmer 400 millioner tamlaks i åpne merder. Fjorder forgiftes, lakselus blomstrer og tamlaks rømmer, formerer seg med ville slektninger og forsøpler et vilt arvemateriale. Løsningen er like enkel som forklaringen: Lukk merdene.

Løsningene finnes, men viljen er fraværende

Ikke bare er løsningen enkel. Nye rapporter indikerer at lukkede merder heller ikke vil koste oppdrettsnæringen veldig mye, men allikevel setter oppdrettsnæringen seg til kraftig motverge. Den som ender opp med å betale prisen i stedet, er fjordene og felleskapet.

Så lenge næringen ikke viser tegn til bedring kommer vi til å fortsette med vårt arbeid for sette søkelyset på problemene. Utfordringen vår er penger. Journalistikk koster, og grundig journalistikk koster mer. I håp om å finansiere videre arbeide med laksen lanserer vi derfor nå «Lukk merdene»-tee’en vår. Med et design laget av vår egen huskunstner.

Enkel, men tydelig designidé

– Livet mitt har i stor grad dreid seg om laks. Da jeg vokste opp virket fremtiden lys, og tanken om at laks ikke skulle være en del av den var utenkelig, sier Jørgen Platou Willumsen.

Nå er det ikke så utenkelig lenger, og når de to største truslene mot villaksen ligger i merder fra nord til sør, må noe gjøres.

– Ideen bak designet er enkel, og budskapet tydelig. Det skal ikke råde noen tvil, og illustrasjonen snakker for seg selv. Ikke spis oppdrettslaks før merdene er lukket, sier Jørgen Platou Willumsen.

Inntektene fra t-skjorta vil gå uavkortet til arbied for laksen. I tillegg får du et produkt av høy kvalitet med et enkelt design og et tydelig budskap. Du finner t-skjorten her (eller ved å trykke på bildet under).

Lukk merdene!

nb_NO