subimagofobi
Frykten for at det skal vake når man rigger ned stanga. The struggle is real. // Foto: Joakim Andreassen

Subimagofobi

Mest sannsynlig kjenner du flere fluefiskere som er offer for det som er en svært uholdbar og forferdelig tilstand.

Subimagofobi: Den intense og vedvarende frykten for at det skal bli suverene forhold, like etter at man har forlatt fiskeplassen.

Alle mennesker opplever med jevne mellomrom en følelse av at man går glipp av noe viktig. Det typiske er at man blir oppholdt fra noe potensielt morsomt, på grunn av noe som er pliktrelatert.

For fiskere er klassiske tilfeller forbundet med jobb, konfirmasjoner, sommerfester, bryllup og gamle grandtanters plutselige dødsfall. Hendelser som ofte forhindrer deg fra fisketurer i den beste enden av sesongen.

Psykologifagets fobiforklaring

I tenårene gikk jeg gjennom en periode der fiske hadde andreprioritet. Det var stort sett en fest på gang i løpet av helgen, og jeg tok ikke sjansen på å gå glipp av den. For kanskje ville Hun dukke opp. Den typiske tenåringsdrømmen; hun med stram bakkropp og perfekt thorax. Og om hun skulle dukke opp, så ville jeg kanskje klare å hoste opp smarte replikker, glimt i øyet og sjarmere henne i senk.

I ettertid ser...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.