Studier med fordypning i ørret

Har du en god fiskesommer? Det har ikke vi. I så måte er det fint å kunne «trøste seg» med litt vinterfiske kreditert norske studenter på New Zealand.

Det har blitt en vanesak at gutta fra 4reels sender oss oppdateringer fra New Zealand på mer eller mindre jevnlig basis om vinteren (altså når det er sommer der nede). Det vi derimot ikke hadde forventet, var at samme vestkantguttegjeng skulle totalsabotere en allerede slunken fiskesommer i Nord-Norge med New Zealand-oppdatering på sommeren (altså når det er vinter der nede).

4reels_nzvinter_opstrms
Æsj. // Foto: 4reels.net

Da e-brevet tikket inn post elendig fjelltur i Troms, var det naturlig å stille følgende spørsmål (med syrlig undertone):

Hva er det dere driiiiver med?

– Ja, det kan du spørre om. Vi går på skole da, i hvert fall på papiret. Men det blir som regel med noen timer, maks tre dager i uka. Ellers blir det mye fluebinding, kart-titting og endel fisking, forteller Bjørn Hartmann.

Han legger til at nesten alt fisket er stengt. Juli og august er tross alt NZs svar på januar og februar, så gutta fisker der de kan i løpet av de få timene det er lyst nok til å spotte.

– Utover dette blir det lange perioder i teltet, og vi hadde vel borti 15-16 timer her en natt, forteller Hartmann.

4reels_nzvinter_tobiasholter_01_opstrms
Tobias Holter med vinterfanget ørret. // Foto: 4reels.net

Kompisene har ellers som mål å legge ut en bloggfilm i uka, og til nå har de laget tre episoder. Det har derimot vært kjempelavtrykk over alt i fem timers kjøreradius den siste perioden, noe som altså har resultert i en liten filmpause. Mer film står likevel på agendaen siden begge skal gå på skole der nede til midten av oktober

– Etter dette blir det fiske ut januar på Tobias, og ut februar for meg. Jeg skal gå på skole et helt år her nede, så skal nok få fiska MYE frem til mai, avslutter Hartmann.

Se episode 1 og episode 2, og trykk deretter play på tredje episode under.

nb_NO