Foto: Joakim Andreassen

Viktig melding til fluefiskere som søker jakthund

I anledning at våre venner på Utras har gitt nettsiden en ansiktsløftning med tilhørende videokanal på Youtube, tenker vi at det er passende å publisere denne fra deres fine arkiv. Det er tross alt sånn at våren nærmer seg, og dermed også vanskelige livsvalg. Erik Roan tar her for seg ett av dem. ***

To av medlemmene Utras er stolte hundeeiere, og et tredje medlem, som i denne omgang blir anonym, vurderer å følge deres eksempel. I denne teksten/anbefalingen ser vi nærmere på fuglehund sett i lys av fluefiskertilværelse.

Dette handler selvsagt om en stående fuglehund, og ikke en tibetansk teppetisser. Da denne saken ble skrevet vurderte den potensielle kjøperen en fuglehundrase som undertegnede konsekvent omtaler som «hamster», så dette er egentlig et gråsonetilfelle i så måte. Følgende tekst var i utgangspunktet ment som råd og veiledning til det aktuelle medlemmet, men vi legger det ut her for å dele disse rådene med andre fluefiskere som befinner seg i samme situasjon.

Den mentale forberedelsesprosessen

Det å skulle gå til anskaffelse av jakthund bør være en nøye planlagt handling, spesielt for en fluefisker! Når et medlem i redaksjon er på vei ut i ulykka, er det vår plikt som medmenneske å styre han i grøfta på en så skånsom måte som mulig. Saken fortsetter under bildet...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.