Ørretbomsen. // Foto: John Terje Refsahl

Staffan Lindstrøm – Det aller siste kastet

Staffan Lindstrøm har vært en størrelse i skandinavisk fluefiske siden 70-tallet. Nå går det mot slutten, noe Lindstrøm har slått seg til ro med. Han skulle bare så gjerne ha sørget for én siste ting.

Lille julaften la fluefiskepersonlighet Staffan Lindstrøm ut en kortfattet melding på sin egen Facebook-profil. Han hadde fått kreft i lever og tarmer. Legene mente han bare hadde noen måneder igjen. En god bedring var ikke mulig. «Mange av vennene mine kommer jeg ikke til å se igjen», skrev han. Meldingen var resignert, men det virket som om Lindstrøm hadde slått seg til ro med skjebnen. «Spis rå grønnsaker», oppfordret han.

Lindstrøms bekymringer handlet nemlig ikke primært om egen helse. I 2015 møtte Lindstrøm den thailandske enken og ettbarnsmoren Pichchakorn. Kort tid etter giftet de seg, og Staffan var med ett ektemann og pappa. Nå var han bekymret for familiens framtid. Datteren Stang Lindstrøm er nemlig innrullert som ingeniørstudent på Mahasarakham University øst i Thailand, på Staffans regning. «Det som er tungt i denne saken er at datter ikke får fullført superutdannelsen hun har påbegynt som sivilingeniør», skr...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.