Spontan éndagsproduksjon med utgangspunkt fra svenske grusveier

De mange hogstområdene i Sverige skaper grunnlag for mye veinært skogsfiske. Og kjapt produserte filmer.

Rolf Nylinder er det man nord i Norge omtaler som en “type i allers”. På mange måter kan det mer eller mindre oversettes til “en fyr med forholdsvis spesielle personlighetstrekk”.

Som med kunstnere flest, så skjer ting i nuet for Nylinder. Også når det gjelder produksjon og redigering av film. Etter at han lanserte The Creek tidligere i vår, så sa han til meg at det nå var slutt på alt arkivmateriale, og at det ville bli lenge til neste gang han laget noe. Deler av Oppstrøms-redaksjonen tok så ferie.

Den klassiske facepalmen var (nok en gang) et faktum.

I anledning en kjøretur på rundt 6000 km for diverse gjøremål i sør, besøkte jeg Rolf i det nye huset hans i utkanten av Umeå. Der drakk vi kaffe, mens Rolf blant annet plukket stein fra plenen og støvsugde stua. Det er slettes ikke uvanlig at han ikke greier å sitte i ro mange minutter av gangen, så samtalene pleier som regel å være av det mer bevegelige slaget.

Underveis prøvde jeg (nok en gang) å skolere Nylinder i nyhetsverdi, journalistisk praksis, og sosiale medier. Da med håp om at han skulle skjønne hvorfor en “heads up” er fint når han lager greier.

– Men duuu, jeg skal prøve å huske på det, lovet Nylinder.

Da jeg kom tilbake til kontoret, fant jeg ut at den eksentriske svensken hadde publisert en ny film. Den hadde da over 13.000 visninger, og undertegnede ble sittende bøyd over computeren med hånden i panna (som så mange ganger før).

Uansett. Som vanlig er det Nylinder lager av høy kvalitet, og da uansett verdig en sak (om ikke annet enn for Oppstrøms-arkivet).

Kanskje er du heller ikke én av de 13.000 som allerede har fått med deg filmen?