Sørlandets svar på Tarantino

I en stadig mer homogen mixtur av unge folk som lager trendy fluefiskefilm, er det lite som slår overraskelsen man får når noe (en sjelden gang) skiller seg litt ut.

Andre Pedersen har lenge vært en av undertegnedes soleklare favoritter hva angår snuttproduksjon. Med en egen evne til å gjøre gull av (Ivelandsk) gråstein, har han alltid vært et friskt pust i et ellers ganske langt og til tider oksygenfritt gjesp.

Misforstå meg rett, Pedersen kan sin kameraføring. I motsetning til mange andre fluefiskende filmhipsters har han derimot ikke noe kostbart høyhastighetskamera – kun skjegg. Gutten er på lavbudsjett, og har nok litt samme filosofi som kaffemogulen Rolf Nylinder: Magien skjer i klipperommet.

Akkurat nå er den unge sørlendingen på bryllupsreise i tropene der han nylig kunne føre en Super Grand Slam i protokollen. Noe han opplagt mye heller ville prate med oss om enn den spagettiwestern-aktige snutten han slapp like før han dro.

andrepedersen_tumbleweeb02_opstrms.
Dette er løsningen! Foto: André Pedersen.

– Jeg har ikke så mye å si om den nye snutten egentlig, annet enn at hvis det skal bli skikk på denne verden burde folk gå med cowboyhatt mye oftere, se “The Good, The Bad And The Ugly” tre dager i uka, og høre på americana eller bluegrass hver dag.

Ok.

Hadde vi ikke visst at mineralkommunen nærmest er selve spenna i bibelbeltet, hadde vi konkludert med at en luguber guide hadde lurt den nygifte skjeggapen til å innta ulovlige stoffer.

Her har dere i hvert fall “Tumbleweed Trout”. En slags mix av Tarantino-aktig spagettiwestern, passelig rar musikkvideo, og True Detective-intro.